Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Česko si Jágra nezaslouží!

Jágr a jeho Rytíři, jako nechtěné dítě, po roce v hokejové extralize, spadli zpět do první ligy. Jsem zklamaný, ale ne zapšklý. I když jsem během zápasu s Litvínovem lál jako pohan, tak sportovně uznávám, že vyhráli lepší, ale..

Je sobota 7. března a hokejoví fanoušci Rytířů Kladno – mezi nimi i já, se po bezesné noci probouzejí do deštivého resp. uplakaného rána – předpokládám, že podobně neklidný spánek měly i kladenské hokejky. Ano, do uplakaného, to je výstižné. Dívám se z okna a vidím temné nebe – je stejně temné, jako jsou moje myšlenky nebo spíš jen fragmenty z toho, co se včera událo na ledě Litvajzu. Člověk nemusí být hokejový expert, kterými se to v televizi hemží, aby viděl, že Litvajz byl takřka po celý zápas lepší než Kladýnko, proto vyhrál a tím pádem se zachránil v hokejové extralize. Tečka! Ale… 

Čemu se divím a co mě mrzí, je to, jak téměř celé hokejové Česko – laické i odborné, Rytířům Kladno resp. Jardovi Jágrovi sestup do pralesa první ligy přeje. Snad ještě víc, než kdyby sestupovala skoro celonárodně nenáviděná Sparta Praha. Proč? Snad proto, že si téměř v padesáti letech namaže na chleba kteréhokoliv soupeře z naší extraligy? Nebo proto, že naší demokratické nebo spíš demagogické společnosti vadí, že vždy nemá meinstreamové názory. Přitom, kam 68 přijela, tam bylo skoro vždy vyprodáno a kluboví pokladníci si radostí mnuli ruce. Poprvé v historii také přišlo jenom na extraligové zápasy základní části více než dva miliony diváků. Proč? Odpovězte si sami...

Nechci si hrát na Mirka Dušína. Každý hokejový fanda, i já, má, kromě svého milovaného klubu, i tým, který upřímně nemá rád a kterému přeje potupný sestup do pralesa 1. Ligy. Sportovní nenávist k pražské Spartě máme my Kladeňáci v genech. A komu ještě přeji sestup? Polokoňům z Pardubic! Už několik let hrají tužku a potácí se u dna extraligy – navíc ještě nikdy nesestoupili, zatímco moje Kladýnko už šestkrát. Potom Ropákům z Litvínova, protože nás poslali dolů už podruhé, a nakonec Varanům z Karlových Varů za jejich letošní "férovost" v předposledním zápase s Vítkem z Vítkovic!

Jejich hráče nemiluji a v podstatě mě nezajímají, podobně, jako jejich fandy kladenští hokejisté, ale... Uznávám je. Smekám před dlouhověkostí a klubovou věrností litvínovského Viktora Hübla nebo před vyhozeným zachráncem a pardubickým patriotem Tomášem Rolinkem. A divím se, proč podobný respekt nemají fanouškové k Jaromíru Jágrovi? Nikdo od nich nechce, aby před ním padali na zadek, jako nepadám já před Hüblem a Rolinkem ale… Proč a jakým právem ho zesměšňují a urážejí nenávistnými nadávkami? Dokázal toho snad málo? Nejde mi o nic jiného než o slušnost.

Sociální sítě jsou žumpa! Vycházím z diskuzí, které jsem si přečetl pod internetovými články věnovaných hokeji. Nechci házet všechny hokejové fanoušky do jednoho pytle. Mezi diskutujícími jsou tací, jako já, kteří prodebatují hokejový zápas, navzájem se špičkují a i se třeba pohádají, ale… Nakonec si sportovně popřejí úspěch v dalších zápasech.

Potom je tam velká skupina fandů, kterým říkám ŽÁRLIVCI – ti prachobyčejně žárlí, jako zhrzená milenka, a nadávají na to, že je v novinách přejágrováno, a že existují i jiné hokejové kluby než jenom Kladno. Chápu je, ale… S prominutím, za to Jágr ani Kladno nemůže. O novinařině toho trochu vím, a tudíž se nedivím, že Jágr, byl, je a věřme, že ještě dlouho bude pro sportovní redaktory vděčné téma – i když vypovídající hodnota jejich článků je často nulová.

No a nakonec jsem si nechal ANTIJÁGROVCE, kteří pro slavnou 68 mají jen slova plná zášti, urážek, posměchu a jízlivé pojmenování Jaroušek. Proč? Nechápu to… A přitom možná, že ještě před pár lety, když JJ hrál slavnou NHL nebo ještě dřív, když reprezentoval Česko na mezinárodní úrovni, ho právě oni oslavovali, vynášeli do nebes a škemrali o podpis. Nyní do něho a do Kladna pokrytecky kopou. Proč?

Snad proto, že, téměř jako jediný ze slavné plejády kladenských hokejistů splácí svému klubu to, že mu pomohl být nejlepším hokejistou na světě? Mám pocit, že kdyby Jágr po návratu ze zámoří s hokejem skončil, tak by všichni jeho kritici byli spokojeni, ale… Protože si dovolil hrát za své rodné Kladno, tak se z něho stal hokejový psanec. 

Že se sprostě a pohrdavě o Jaromíru Jágrovi a Kladnu píše na sociálních sítích je smutné, ale… Ještě smutnější je, když v podobném duchu čtu mezi řádky nebo slyším mluvit renomované hokejové odborníky. Je mi trapně za ně a proto říkám, že Česko si Jágra nezaslouží!

P.S. Ale... Jednou přijde den!

Autor: Luboš Chott | sobota 14.3.2020 5:35 | karma článku: 33,24 | přečteno: 5197x
  • Další články autora

Luboš Chott

Moje divadelní cesta z Kladna do Strakonic aneb Mé divadelní pětiletky

Jižní Čechy mám rád – s klukama jsme tam jezdili na čundr na různá místa, ale do Strakonic nikdy. Kdyby mi tehdy někdo řekl, že tam jednou budu hrát divadlo, tak bych se mu asi vysmál. Ale... Nikdy neříkej nikdy.

5.7.2023 v 7:21 | Karma: 8,01 | Přečteno: 247x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Tady je Volfovo!

Se zvědavostí sobě vlastní, jsem na streamu shlédl 16. zasedání zastupitelů města Kladna, ale... Žádné překvapení se nekonalo. Primátor Volf v duchu, že zasedání městského zastupitelstva není žvanírna, rázně umlčoval opozici, ale...

24.3.2022 v 3:55 | Karma: 5,38 | Přečteno: 289x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Paní předsedkyně Sněmovny ČR, postavte neukázněné poslance a poslankyně ke zdi!

Sledování televizního přenosu z Parlamentu ČR, je „zážitek". Viděl jsem „elitu“ národa, která se chovala, jako nevychovaní spratci! Doufal jsem, že se změnou vedení Poslanecké sněmovny se vystupování zákonodárců zlepší, ale...

5.3.2022 v 11:36 | Karma: 17,16 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kladenský zázrak! Romský nájemník dostal výpověď!

Nikomu, bez ohledu na rasu, vyznání či pohlaví, nepřeji, aby přišel o střechu nad hlavou, ale... Když dotyčný neví, co to znamená mít dobré sousedské vztahy s ostatními nájemníky, tak musí přijít domluva a když nepomůže, tak trest!

17.1.2022 v 6:35 | Karma: 26,24 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kačce o zdražení kladenské vody raději ani neřeknu

A je to tu zase! Zdražení vody v roce 2022 skoro o 7 % tj. o 7,50 Kč. Naší vody, kterou kladenští politici zaprodali cizákům z Veolie! „Díky" nim zaplatíme vodné a stočné za 1 kubik pitné vody šílených 115,39 Kč. Jak dlouho ještě?

20.12.2021 v 6:09 | Karma: 14,79 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik