Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Socialismus byl pro mnohé dobrý tím, že se tam - "V podstatě žádné katastrofy neděly". Resp. jiný druh žurnalistiky - naopak, všemu se dařilo a závazky byly překonávány! Po r. 1989 internet, příval negativních info - zločinnost, šmelení, bulvar a rarita. 1991 CNN - Pouštní bouře Kuvajt, válka doslova v přímém přenosu ! To doposud ještě nebylo, čučení z obýváku ... !

Pro normal člověka obrovská proměna. Jakkoliv bylo zřízení do r. 1989 pokroucené - Byl klid a dobře již bylo! "Od té doby samé katastrofy a negativa". K tomu nepochybná změna klimatu a následným pohrom. Copak v socialismu nepršelo a kdo nám tu poslal dokonce tornáda? Zcela chápu, zejména staršího člověka - musí být v šoku a neideologicky i vděčně vzpomínat! Co s tím... ?

No s tou realitou se dá nakládat různě. Uvědomit si, že řadu pohrom si působíme sami. Nevhodným a dotovaným zemědělstvím - až nepochopitelné! Politicky strašit - ochraňovat a těžit z toho. Např. dalšími nesmysly přimíchávání biosložek do benzinu o 50%! Nesmysl počinu sice již dávno odhalen, no zase super byznys! Naštěstí zamítnuto, na jak dlouho?. Benzin by zdrahl !! Zase by byla krajina zdevastována lépe a více otrávených vod ...

Žurnalisté? K realitě se stavět reálně, zprávy podávat. Majitelé? Chovat se odpovědně - pojistit se. Běžní lidé - chválím ! Ta solidarita v národě je neuvěřitelná! Forem pomoci těm nešťastným je úctyhodná. Od pomoci fyzické - po peněžní dary! Docela zajímavý, národní rys povahy.

I moje matka. "Slyším nějaký šum. Po ulici plave popelnice - asi blbě vidím. Otec, hrůza! Moje dřevo mu uplavalo - pravda, jakési jiné i připlovalo"! Ve sklepě bahno, smrad, plísně a vlhko ! Schlo to roky! Krnov, záplavy - 1997. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik