Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Česká Pošta je typická kvadratura kruhu. Forma veřejné služby i se sociálním aspektem. Pak pobočky i v zapadlých dědinách. Zároveň působí na poli tržním, viz konkurence zásilkových služeb, PPL ap. Nejlépe, aby byla všude a měla otřeno pořád. Nejlépe, aby byla levná ! Logicky a jak to tedy má vlastně dělat ?

Tedy klasicky, extetenzivně a postaru. Do čela samozřejmě generálního ředitele s jeho klanem a statisícovým příjmem. Třeba ušetřit, nejlépe na zaměstnancích. Klasika obtěžkané pošťačky, ustresované přepážkové pracovnice, která má nejlépe prodávat i losy, kdysi cigára a noviny ! Životní pojištění k tomu, to je přece logické ! Odsud pak motivovat její odměny !? ...

Dopadne to jako vždy u Černomyrdina - "Mysleli jsme to dobře" ! Bouřící se zaměstnanci, pro nízké mzdy. tedy zvyšování cen všeho. Hledání příjmů, pak cena známky, služeb. To taky nefunguje, protože se ztrácí konkurence schopnost ! Tedy státe dej ! Miliardy na vycpání rozpočtu ! Sranda, lidé si Poštu tak zaplatí 2x, z daní + jako přímý účastník. Tedy opatření jako u omezení spojů dopravy - otesaný JŘ. Důvody jsou identické, ušetřit - zhoršení služeb ! Dotovat se to dá ! Nicméně, to bychom museli mít HDP jako zmiňovaná Velká Británie ! Česká Pošta je typická kvadratura kruhu. Jediná jistota je, že generálnímu se příjmy nepokrátí ! ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik