Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechci být v roli - samoúčelného vrtala. Pokud pohlédneme na celou ČR, tak vidíme 10 mil. obyvatel. To zhruba odpovídá počtu, které měl kdysi v Chicagu - legendární starosta "onny Čermák" ! Byl obětavý, i zachránil život D. Rooseweltovi při atentátu ...

V socialismu byly snahy - Z podnikového ředitelství, nejlépe udělat generální. Důvody zřejmé - Větší prachy, požitky, auta s řidiči ap. Kladno je statutární město se 70.000 obyvateli - v čele pak Primátor ? Podobně Frýdek - Místek 55.000 osob ap. To nejsou Starostové ... ? (Od slova mít starosti) .

Samozřejmě, že to odpovídá našim zákonům. No nevím. Podobně smýšlím nad proměnou doby, např. u pojmu Kancléř. Asi bude nějaký rozdíl ? Bedřich August hrabě Harrach a Vratislav Mynář ? No zase oba kancléřovali ... Každopádně, jak to ten Čermák v USA vlastně dělal ? Vždyť to žádný Primátor vůbec nebyl ! :-)

1 0
možnosti

Luboši (zdravím). A kam jsme se to vlastně dostali ? Předci stavěli - my to nejsme schopni památkově udržet ! ČR byla mezi TOP průmyslovými státy - Zatím nemám e Stavební povolování ! Máme počítače - správa bují ! Co to je za pojem - "Politický náměstek" ? Počet náměstků ? Můj dědek vedl "Účetní knihu - přijal - vydal". Dnes EET + úřad + byrokracie ! Hradní kancléř bez porověrek ? Správce Obory mu zavřou - On s tím nesouhlasí !? Vážně, kam jsme se to dostali, co by tomu řekl "Tonny" ? A vůbec, kdo v tomto státě ještě vlastně robí ? ... čau :-)

1 0
možnosti

No třeba se to zlepší, Jarda to nevydrží a vezme to místo....sice jsem s nim počítal na Hrad,ale doma je doma...:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik