Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Lidská paměť je zvláštní. Nefunguje pouze na bázi jakési "Kroniky" událostí. Jsou v ní zapojeny všechny vjemy. Pak i dobré "You Tube" s Led Zeppelin - veselá studia, vůně parfemu - všeliké děvy. V mírné kombinaci s alkoholem se následně dají dělat "Jakési exkurze", zpětným časem ! Rád absolvuji se spolužáky na chalupě v létě - Nezbytná pípa a kecy k tomu ! Dcery hledí na bujaré dědky ! ...

Následně dojde i na zjevení Dalamánku za 50 haléřů ! Podobně na fabriku, svačinářku. Každý šustil s papírkem Vlašáku a zapíjel Kofolou ! "Chudobnější", si lebedili u Gothaje, movitější u Turistického salámu ! Ba, byli i tací, kteří cosi mleli o Loveckém salámu. Tvar podivný, chuť výborná ! Ti naprosto zvrhlí, sháněli Čabajku a Uherák ! Většinou se spokojili s vánocemi. Fabriční šlechta, mistři, měli svůj kumbál s vrtačkou ! Pod touto prostor na brašnu ! Muž s koženou brašnou prošel vždy - Závodová doprava látek Karnoly + 10 piv ... !

Dodnes oceňuji službu - za dveře ! Na chodbě v bytovce již taška - Skleněné lahve mléka - stříbrné a fialové vršky ! Křupavé Karlovarské rohlíky, super Banketky, vše dle objednávky. I záhada, fungovalo to a nekradlo se, (studenti roznáška brigo). Dříve - Před mlékárnami - Mléčným barem nezbytná plech konev s gumovým víkem ! Bodrá paní u obřího hrnce s mlékem a tajuplnými odměrkami ! Já s nezbytnou bandaskou !

Pomsta socialismu, mléko v igelit pytlíku ! Zábavy zdroj ! Potraviny do 18 h, zloba prodavaček, co jim tam 30 minut před zavřením šlapu po již vytírané podlaze ! Čeho žádám?, pečivo a chleba stejně již není !

Nejlepší - Na kole, matce pro maso ! Návratem, mne přejela nehoukající sanitka! Obrovský náraz odbočujícího - já letěl metry vzduchem ! Došel domů zcela zdemolovaný s masem ! Sanitka už před barákem - známý matky z Polikliniky ! Vše ututlali, s příslibem nového kola. Saniťák slovo nedodržel, křivdu nesu dodnes ! Nákup, jako blázen ! ... :-)

1 0
možnosti
VN

Hezky jste popsal vzpomínky na svačinky ve vaší fabrice. A já jsem si vybavila, svoje začátky . Tři měsíce jsem dělala svačinářku. A pan mistr si objednal salám, který neměli... Tak jsem mu koupila šunku,při předávání se ošíval, že je to drahé... Nechápala jsem to... pan mistr na to přece určitě má ... Až po delší době jsem to pochopila... Byl vysoký, byl hezký... Děvčata se na něj jen lepila. Chodil s nimi na vínečko a na to musel nějak ušetřit ... Ale měly jsme ho rády všechna děvčata ,co jich po fabrice bylo. ;-D

2 0
možnosti
PK

Nej dalamánky mají v řeznictví v Uhřiněvsi.....jen škoda,že je to tak daleko...;-DR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik