Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Luboši, blahopřeji, podporuji, zdravím a následné Vám tedy pravím ! Považuji se za souputníka. Délkou výskytu, pobytem nás obou "Okresu na severu". Ostrava - Kladno, mnoho společného - nyní poměrně hladno ! I jakási pupeční šňůra podobnosti poměrů ! Mocné aglomerace, fabriky - výdělkové možnosti. Na to navazoval příliv obyvatelstva, kteří šli za svou příležitostí. I uspěli, až do úrovně bytů. Do vše vyústilo i v jakési ideo bašty. Postupný zánik přivodil ono roztrpčení - odsud hlasy - "Dobře již bylo" !

Pochopitelně, následovalo nadějné vyhlížení - kdo to napraví ? Oba regiony si nesou pečeť poznání, kterou zažili dříve na západě, při útlumu. Jde to ztuha, veškeré vládní programy - komise, moc podstatného užitku nepřinesly ! Zázrak se nekoná ! Já z Krnova, tam ještě vše vynásobeno dědictvím Sudet. Vazby naprosto zpřetrhány, zajímavé - Nesourodí osídlenci, přirozeným způsobem nezakořenili doposud ! Já studoval v Brně - obrovský rozdíl usedlosti a tradic ! Teplý jih - Studený sever ! ...

Blogy - Řeší všechno a nic. Na počátku všeho bylo slovo - následuje i lidský pocit, názor. Přirozená potřeba vypovídat se, cosi sdělit, stačí i vrba ! Přínos spatřuji v tom, že ta komunikace existuje. Pak tedy asi prvním blogerem byl - Puškin ! Jeho Nataše - "Ja pišu vam" ! Je obrovský rozdíl kecat u 3 piva a cosi sepsat. Následuje klasika rána opilcova - oč jsme se to přeli ? To psané dobrou odpověď dává, navíc s nadhodnotou - Je veden dialog ! Toto se Vám daří, a proto rád navštěvuji. Přeji tedy vše dobré, zdraví zejména ! Pětiletek jsme zřejmě za svůj život - zažili docela dost ! Byl kolem toho i humbuk, reálné nadšení - radost ? Někteří vyrazili i na lyže, absolvovali 17 sjezd ! Vyražte tedy do své následné pětiletky - tvořivého ducha ! Zde na Sm severu, máte posluchače, bažícího ucha ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Miroslave, díky za podporu, ale... To, že píšu rád, neznamená, že píšu dobře v tom smyslu, že si uvědomuji, že můj styl psaní je celkem jednoduchý až prostý, dle některých na úrovni školního slohového cvičení, ale... Moji čtenáři mi snad rozumí. :-) Upřímně vám závidím vaši schopnost analytického vyjadřování.

1 0
možnosti

No chytří a schopní vůdcové by si vás hýčkali, zbytek asi opravdu se***e. Není nad to mít dobrý pocit ze svého počínání, né každý to o sobě může říci. Tak ať vám to do další pětiletky píše stejně dobře a radostně.;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Díky za uznání.

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik