Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdržet s hlasování je na širokou besedu. Bráno jako alibismus - "Neříkám tak, ani tak - Nicméně uvidíte, že na má slova dojde" ! Asi každý zažil ze života ty - "Játoříkaly a játověděly". Bohužel - bohudík, pořád to regulérně do ranku demokracie patří. Jistě, i účelově využíváno. Proti zase stojí hlas jasný - řízný - Autoritativně postaveného vůdce. Kdo jej nenásleduje - zloduchem jest. To je ona přednost síly - slabosti svobody vyjadřování = Demokracie . Každý má rád, vyjádření jasné ! Pochopitelné ...

Jasné vyjádření ovšem s sebou něco nese - Odpovědnost ! V legraci sděluji, že jako otec 2 dcer, jsem se rovněž "Hlasování zdržel" ! Pochopitelně se rojí zeťové, zájemci. Pochopitelně s ženou máme zájem. Manželka přistoupila na tezi mou - Nehlasujme ! Zdržme se ! Pokládám to za logické - Jistě, nějakou diskusi názoru dát mohu. Nicméně nejsem schopen souhlasně - zamítavě hlasovat - I kdybych chtěl, tak tu odpovědnost nésti nemohu ! Já s nimi žít nebudu ! Tak tady mi ten institut připadá zase jako dobrý... ! :-)

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím i jako otec 2 dcer. :-)

1 0
možnosti

No ve sněmovně se v Únoru hlasovalo o nouzovém stavu. Předcházela tomu velmi bojovná diskuse, zejména ze strany opozice.

Čekal jsem jednohlasný nesouhlas. Bylo tomu jinak, mnoho opozičních poslanců nedorazilo,nebo odešlo a zbytek se zdržel, tedy kromě poslanců za SPD. Tak toto je typická ukázka pokrytectví na nejvyšší úrovni...

1 0
možnosti

Technická ! Pojem "Jednohlasný nesouhlas" - neexistuje. Zajímavé, jak se to vžilo, často slyšet i u hlasatelů TV ! Příklad - "Něco bylo JEDNOHLASNĚ - schváleno - zamítnuto". Tam má být - Většinou hlasů, nebo jednomyslně :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik