Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zřejmě každý člověk si v sobě nosí. Smysl pro čest, spravedlnost a nadchnutí - Pro tu Pravdu, pravdoucí ! S nadšením jsem listoval VŠ skripty ! HA ! To zklamání, ona nikde ! Resp. jsem ji objevil, ovšem v mocném vějíři !

"Subjektivní, objektivní, konkrétní, historická, dokonce vítězova i poražencova" ! Co teď, která platí ? Už prostý model - To, že jsem něco prožil - zažil, pravdou nepochybnou jest. Logicky mám názory s postoji. No dobře, nicméně je to ta celospolečenská a pravda skutečná ? Druhý má názory - poznatky jiné !

Čili, asi bude nějakých pomůcek zapotřebí ! Pokud mám zájem vládnout, můj hlas nestačí. Musím jej dostat k lidu, až do domácností ! Právě toto pochopil - Nepřekonatelný praotec marketinku Joseph Goebbels ! Adolfův režim zadotoval cenu tak, aby se rádio dostalo ke každému do obýváku ! Klasika - Poslech stanic jiných = Trestá se smrtí ! Nic nového se vymyslet nedá !

Sranda do r. 1989. Komunista likviduje Desatero - je nahrazováno Kodexem Budovatele ! Právo je pojenou Rudé, různé tiskoviny Obsah identický ! Večerní zprávy, znělka - Kombajn vjíždí do polí + znělka ! Úspěchy zde - Nadšenec píchá prstíčkem do nějakého článku z novin - Je to pravda ! Tady to píší ! Naši Pravdu tedy vystihnout a na nástěnku !

Shrnuto - "Čistokrevná pravda a objektivní media", neexistují ! Ani nemohou ! Vždy budou poplatné svému zadavateli. Podobně redaktor, jak asi bude napadat svého chlebodárce ? Odvážných Kuciaků je velice málo ! To poznání je i docela šílené. No, jak se to vezme ! Vedle tužby člověka o to spravedlivé a pravdivé - Je v něm vklíněn i prvek - Chce být šálen ! Něčemu věřit. Kus toho - je v každém z nás ! Ring volný, je na každém, jak těch 15 kol mezi info provazy přežije ! Možnosti má - Buď skončí OK, nebo KO ! ... :-)

1 0
možnosti

Pane Chott, ztrácíte čas tímto blogem vy nevíte to co již před více než sto lety psal jeden americký novinář o vaší profesi....

John Swinton prohlásil při přípitku v roce 1883 na večírku, pořádaném při příležitosti zahájení vydávání jeho vlastních novin :

Zaměstnáním novinářů je ničit pravdu, otevřeně a bezostyšně lhát, překrucovat pravdu, pomlouvat, podlézat a lísat se k těm co nás platí a za svůj denní chléb zaprodat svoji vlast a svoji rasu. Vy to víte, já to vím, tak potom co je to za hloupost, vzájemně si připíjet na nezávislý tisk? My jsme nástroje a vazalové boháčů, kteří jsou v pozadí. My jsme jejich panáci, které oni dirigují a my tancujeme jako jejich loutky na špagátech. Náš talent, naše 2 schopnosti a naše životy jsou kompletně majetkem jiných. My jsme intelektuální prostitutky.“

Tož to platí i dnes...

1 0
možnosti
Foto

Pane Korecký, máte pravdu, ale... Alespoň jako redaktor-důchodce chci psát s pocitem nezávislosti. Tak mi tu radost neberte. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik