Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Zřejmě nesdělím nic nového. Je obrovský rozdíl hospodařit ze svého a z toho všelidového. Stát, magistráty - Nikdy nebyl a ani nemůže být tím správným hospodářem. Důvodů je mnoho, počínaje přirozenou lidskou hrabivostí - po totální proměnu doby samotné ! Sílí názory, že dluh někomu zajistí prosperitu. Vznikají dokonce přerozdělující útvary, štáby ! Absolutní nepřirozenost, kdy pracující - dělník, rolník - Dotuje mega Koncerny ! Aby se nekradlo - nešmelilo, tedy tuna administrativy k tomu ! Jednotlivec se v tom logicky nevyzná - Podobně je to s legislativou celou + Novelizace novelizace .+ Vyhlášky .. !

Pak, je celá přirozenost otočená. Blbec OSVC, je pronásledován EET a FÚ. Ještě nic nezapočal konat a již se ví, že krade, parazit jeden ! Šílených příkladů je kopec, namátkově :

Celé hospodaření naší vlády , ještě v době konjuktury. Úspory žádné, vše projedeno - propito. Sama PS, kořistění - zakládání klubů a výborů = Vejvar ! Šílená žena z Magistrátu Prahy za 92.000 Kč - proč jsem ještě nebyla očkována?Věk 40 let. Pokorná - Jermanová, manželovi auto i na kopanou, výbory hudby, přírody i tisku ! M. Zeman, nikam nejezdí - Rekordní rozpočet Hradu i takto navýšen o dalších 225 mil. Kč ! Státní zakázky v době nouze ? Vyhraje firma s.r.o s mega kapitálem 1.000 Kč ! Ruská mafie pere prachy ? Prymula, Faltýnek ? ANO fert bez výběrového řízení - 5 mld Kč bionafty do Rezerv, Monika - nejlepší dřevorubec v ČR - tendr 5 mld Kč ? Psát se dá dále - má to smysl ? ...

Upřímně, Váš primátor je ještě žabař ! Docela šetřivý člověk ! Hrůza v ČR ! :-)

2 0
možnosti
MB

Luboši, snad ještě dodatek. Nevím, kdo to změní, zřejmě nikdo. Objeví se i nějaký snaživec, založí Komisi - pro rušení komisí. Nakonec se této postaví sám v čelo a přiberte kámoše, práce je přece hodně ...

Příklad z mé praxe - Působil jsem i v dopravě MHD krajského města, zřizovatel Magistrát. Klasika Veřejné služby - dotována asi 1 mld. Kč. Po r. 1989 bylo vidět, to úžasné zpoždění, reakci. Rétoricky ano, šetřete - reálně - Absolutně nic ! Ba naopak, zaměstnat na PŘ podivné existence. Po revoluci bez místa - byli přece zbyteční ... V DP se uplatní !

Podnik léta, jel v tom obvyklém - "Dotujte nás a přidávejte prachy" ! Mazaný model - Potřebujme 1 mil. Kč, to nám nedají ! Budeme tedy žádat 2 melouny! Hrůza po návratu z jednání - "Oni nám to fakt dali - Co s tím budeme dělat" :-) !? Konec roku se blížil - Prachy by propadly !

Podnik skutečně udělal velikou objednávku a vyměnil si zařízení kanceláří ! Já na provozovně čuměl - Přicestovala mi i poměrně nová, zachovalá sedačka i křesílka ! Ruku na srdce, to se tehdy taky plýtvalo - nicméně ještě i šetřilo. Dnešek !? ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik