Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Toto je naše společné téma ! Měl jsem na chalupě spolužáka ze studií. Smáli jsme se, kdyby někdo tehdy přišel a sdělil - "Proč se učíte ? Slezan i Karnolu vám stejně osud zruší" ! Podobně, kdyby člověk v OV přišel do hospody mezi havíře ! Asi by ani nebyl zbit - "Je to blázen, kupte mu pivo" ... !

Já, si jako mladý skutečně myslel, že vše je na Věčné časy ! Komunisté sice blbnou, třeba se jim nějak vyhnout. Budu si žít ve fabrice, shánět byt, nějakou přadlenu - tkadlenu, klasika. Privatizaci samotnou nezatracuji - Ty fabriky mohly dále konat. (Nechme bokem podvody) - Nemohly ! Příčin kopec, od rozpadu trhu RVHP, přes nemožnost konkurovat konče ! I trpké poznání, že je svět 41 let nepotřeboval ! V přímém střetu - neobstojí ! Klasika klasiky - Škoda Auto ...

Specifikou je to dolování, s tradicemi 200 let ! Musí to skončit - absolutně nerentabilní + ŽP ! Mj., Polsko jde stejným směrem, chce přejít na atomové elektrárny ! Rozdíl ovšem existuje - mají to rozložené v čase - ČR uvažuje o zrušení šachet za 1-2 roky ! Problém je Obrovský - Náhradové programy nejsou! Samostatná kapitola Vládních zmocněnců - podobná péče o Sudety, např.- Bruntál je nevyřešen dodnes ! To nese to své - Chudobu, nespokojenost a posilování levicových nálad. Nic to sice neřeší - No snad to uspokojení keců - "Dobře už bylo" . Naše regiony jsou velice podobné ! ... :-)

1 0
možnosti
PK

S Bruntálem zázraky neuděláte. Jako bývalý textilák vím jak Krnovští těžce nesli Bruntál jako okres.

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik