Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale přeučování na leváky už se neděje hodně dlouho. Útěchou vám může být, že toto přeučování má za následek větší trénink levé hemisféry, tedy celkově i vyšší inteligence než mají praváci. Není nadto umět používat stejně dovedně obě ruce. To by mi jako pravákovi někdy bodlo. Co já vím, tak třeba v hokeji to představuje nezanedbatelnou výhodu.

0 0
možnosti

P17e34t88r 66S47k19á68c46e41l

13. 8. 2020 23:37

V zemích, kde se jezdí vlevo, není tolik havárií při předjíždění. Moudří tento jev zdůvodňují tak, že obezřetný člověk od přirozenosti čeká nebezpečí zprava a je opatrnější. Kdežto my jezdící vpravo nepřemýšlíme, vystrčíme před předjížděním předek vozidla vlevo bez zábran a neštěstí je hotovo. Zajímavé by bylo vědět, co na pravici a levici vyzkoumali v AV ČR.

0 0
možnosti
Foto

Při budování Stalinova pomníku museli ovšem jednu stranu tesat praváci, a druhou leváci. Architekt, který musel rád tu stavbu řídit, mi vyprávěl, jako fušku mu dalo ty leváky sehnat.

Takže - vyrovnanost i zde! Já s tím problém nemám, většinu věcí umím dělat oběma.

:-)

4 0
možnosti

P53e44t65r 83B66u96r79i22a79n

13. 8. 2020 11:30

Karma. Také jsem násilně předělaný levák. Píšou pravou, ale hážu a kopu levou.

1 0
možnosti

Z historického pohledu je zcela úsměvné - Kdy skuteční levičáci byli potlačováni ! Kovaní leváci, byli nuceni, aby se stali pravičáky ! Je v tom kus naprosto nic neřešícího - útrpně vymáhaného tehdejšího blaha - Normalizace ! MY rozhodujeme o tom, co je "Krásné a správné" !

Pořád se prokazuje, že v té "Jinakosti - různosti", je vkomponována prvek kvality. Pokud by nebyl - Nešlo by o lidi - Roboti ! Daly by se jmenovat nekonečné řady Levičáků - Marx, Lenin, Engels, Gottwald, Jakeš ap. Pak jsou tady i levičáci další !

Bart Simpson a čurající chlapeček v Bruselu. B. Obama a princ William, (v královské rodině je leváctví evidentně dědičné). Zajímavost - .Jiří VI., u kterého násilné přeučování vedlo ke koktavosti, což skvěle ukazuje film "Králova řeč". Existuje i kopec iracionálních předsudků ! Pojmy - "Levoboček, má obě ruce levé "- Zcela neprávem ... ! Chvála skutečnému levičáctví :-)

3 0
možnosti
Foto

Já myslím, že už jste se dočkal ;-) Hlavní evropský proud se dnes zřetelně ubírá levým, ne pravým směrem. Levice hlavního proudu se trochu posunula doprava, ale posun pravice vlevo je obrovský. V Evropské unii panuje levice už dlouho a žádné posuny doprava v budoucnosti nečekám ;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik