Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mluvte sám za sebe.Já určitě do fronty na slevu másla nevstávám.Vyřídil jsem si letos běžný účet bez poplatku a ono se to vyrovná.Mám akcie a mám staré penzijní připojištění.Mám odkoupený vlastní,levný byt.

0 0
možnosti
Foto

L59u12b98o31š 44C51h18o36t74t

9. 10. 2017 15:44

Já také ne, ale... Vidíte jaký jste šikovný...

0 0
možnosti

Dost hloupý (ikdyž Váš) názor. Na jedné straně říkáte,že vše musí být vyvážené a na druhou stranu by jste přidával a přidával a 5 procent se Vám zdá málo i přes to,že rozpočet je stále nímusový.. Co by za to dal kdejaký pracující,kdyby mu zaměstnavatel přidal 5 procent a to je člověk,který ty "hodnoty" ještě vytváří........nic proti důchodcům.

2 0
možnosti
Foto

L41u10b74o84š 21C32h10o30t19t

9. 10. 2017 15:45

Nechci nikoho poučovat, ale... Valorizace je: Jeden ze dvou základních způsobů kompenzace (druhým je indexace) negativního dopadu inflace na hodnotové ukazatele, zejména různé formy důchodů a dávek. Hodnotové veličiny se zvyšují v poměru k poklesu kupní síly měny. Provádí se nepravidelně podle rozhodnutí veřejných orgánů (zejména vlády).

0 0
možnosti

No ozvat se a komu? Socialisti řeší lithium, ANO čapí hnízdo,KDU stále ještě církevní restituce a komunisté ve vládě nebudou. Zbytek parlamentu jako ODS,TOP jsou zastupitelé bohatších kruhů. Starostové jsou profesionální politici a Piráti zastupují mládež no a pan Okamura , to fakt nevím. Tak kdo nás podpoří??????????????8-o

1 0
možnosti
Foto

Jsem důchodce a důchodcům, který se rvou o máslo se divím. Důchod se dá prožít i jinak a ne ráno stávat v sedm hodin a utíkat do Kauflandu stát frontu, až otevřou, abych urval to, co bylo zlevněné. K tomu bych senikdy nesnížil.

9 1
možnosti

Nejvíc mě dojímají ti, kteří už se máslem zásobují na Vánoce. Přitom zdražení těch pěti másel, které možná o Vánocích spotřebují, představuje nějakých 150 korun. Přitom za dárky pro děti a vnuky utratí několik tisíc. :-)

1 1
možnosti
Foto

Rozhodnutí o úpravách důchodů by nemělo být závislé na politicích, ale na stavu prostředků na důchodovém účtu + to procento DPH, které se tam rozhodla přenechávat Nečasova vláda výměnou za bonusy pro pracháče.

0 0
možnosti

Jsem v klubu rovněž, pak pravím. Důchod má výhodu v tom, že jde o očekávatelnou fázi života. Pojmout lze různě. Asi pak nejhorší situace, kdy člověk nic netuše ulehne a ráno má na nočním stolíku ležet nějaké lejstro. Překvapeně zkoumá ... Ha, důchod a jeho výměr - Co budeme dělat ? No co bychom dělali - budeme žít a bavit se dále ! Alternativ plno - I nadávat možno - nadávat nutno. Stále je ale dobré mít na paměti, že důchod - není sociální dávka. V mírné nadsázce řečeno, on je takový, jaký jsme jej vlastně chtěli mít ! Je to odraz naši celoživotní snahy . Žít lze dále, ke skepsi není sebemenší důvod ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale no tak, o výměr důchodů jste si musel sám požádat.

0 0
možnosti

P48e54t23r 87J10í63l77e29k

9. 10. 2017 7:33

Jsem také důchodce, zatím si mohu kdekoliv přivydělat, možnosti je mnoho. Mám tedy víc peněz, než v době před důchodem. Ale co bude dál, až pracovat nepůjde?

Budu se muset smířit s tím, že osekám své zájmy, kde utrácím. V mém případě nebudu podporovat ty "příšerné "neziskovky" o kterých se tu také píše.

Ale mne spíš odvezou funebráci přímo z pole, neb jsem prý workoholik...

0 0
možnosti

To jsou blbé řeči.Udělejte ze mě ministra fin. a já vám přidám 600%.Se sekerou 600miliard.Na dluh,to umí každý blb.I Babiš,Sobotka či Pilný.

1 0
možnosti

R^ Peníze dát lidem, kteří celý život pracovali, sebrat je parazitujícím neziskovkám, kteří považují za práci něco, co celé společnosti dlouhodobě a masivně škodí.

11 1
možnosti

Neutrální poznámka - Často se objevuje typická replika - "Lidé celý život poctivě pracovali a mají malé důchody" ... Správně má znít - "Je zcela lhostejné, zda lidé pracovali - nepracovali, či dokonce poctivě - nepoctivě" ! Důležité je, kolik odvedli do důchodového měštce ! ... Skutečností pak je, že z něj poměrným způsobem zpětně čerpají - mnohdy pak na úkor těch, kteří přispěli více ! Sděluji, je to tak i v poiřádku, je zde prvek solidarity, fakt se ovšem do předvolební rétoriky moc nehodí ! ... :-)

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS