- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nesnáším margariny,protože moje maminka v protektorátu margariny fasovala ve vojenské fabrice, kde svářela bomby. Tavené sýry a margarin mi znechutila jen vyprávěním.
Ale máslo je základ třeba francouzké kuchyně a i u nás se používá ke zjemnění chuti. Autor jistě neumí uvařit ani tu krupicovou kaši,kterou si občas rád dám také. A bramborová kaše bez másla je také jen náhražka. A to jsem také pamětník i másla na lístky a ruského másla krájeného na pultu.
tak mě máslo chutná ale nijak to s jeho konzumací nepřeháním
ale při pečení je jeho vůně opravdu nenahraditelná
ale váš blog mě pobavil
Měla jsem to se vztahem k máslu stejně. Obracel se mi žaludek, když jsem na něj coby dítko pohlédla. Bohužel můj vztah k máslu se změnil. Nedá se fakt nahradit žádnou herou.
taky mi přijde blbě nahraditelné. Poslední dobou trochu peču, jen tak "zážitkově" a vůbec si nedovedu představit, že bych "ošulila" máslo. To to radši nebudu dělat.
A takový dobrý čerstvý chlebíček s máslem a třeba rajčátkem...to je sobotní ráno hned jako vymalované.
Autor asi moc nevaří. Nebo vaří nějakou jinou než evropskou kuchyni. Vzhledem k tomu, že zdražuje akorát máslo, zatímco mléko stojí pořád stejně, obávám se, že problém nebude v nedostatku mléka.
Máte pravdu, moc nevařím a mléko také nemám rád...
Já jsem na margarínech od druhé poloviny 90. let, skrzevá cenu. Že je to méně vhodné, než máslo sice vím (na rozdíl od různých zdravovědců, kteří propagují zrovna to, za co jsou lépe placeni), ale u mne cena hraje podstatnou roli. Neb ušetřit lze jen na jídle. Což moje máti v těch 90. letech, když viděla, čím potírám chleba, komentovala slovy: "Taková žebrota, abychom používali margarín, jsme nebyli ani za války." A že teda "žebrota" moji prarodiče a jejich děti byli.
Takže za mne - vadí mi, že máslo stojí ranec. Ale inu ano - je to o chuti (případně i dalších faktorech) každého z nás.
Nedávno jsem byl v Polsku a tam stojí máslo kolem či pod 35 Kč. U nás je to samozřejmě nátlak německých majitelů mlékáren a poprázdninové zlevnění nastane dodávkami másla z mrazíren v EU.
Já nejím máslo k pečivu od Kuvajtu napadení. Zteplalé se nedá žrát a ztuhlé se nedá mazat. Ovšem proti rozpuštěnému máslu ve všech různých kaších, nebo na švestkových knedlících, či šiškách s mákem vůbec nic nemám.
Nějak jsem nepochopil, jakou má spojitost zdražení másla s autorovou nechutí k němu.
Nechci být ironický, ale zkuste si to přečíst ještě jednou a d konce...:-)
Lidé jsou různí. Já miluji máslo do všeho. A čerstvá houska s máslem - mňam!!! Nejlepší snídaně.