Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kladenský „radničník“ ano či ne?

„Radničník“ města Kladna získal stříbrnou medaili v soutěži radničních listů. Na kladenské radnici ještě zní oslavné chorály, ale… Opravdu je co slavit? Někomu se Informační měsíčník radnice města Kladna líbí, jinému ne, ale...

Nejprve vo co gou: "Informační měsíčník radnice města Kladna" získal 2. místo v celorepublikové soutěži o nejkvalitnější radniční listy v kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel!!! Ve Středočeském kraji se však můžeme pyšnit přímo prvenstvím ;) Do soutěže Radniční listy roku 2020 se přihlásilo celkem 171 účastníků, do celorepublikového kola v kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel přitom postoupilo celkem 33 soutěžících zpravodajů. Organizátorem soutěže je Kvalikom, z.s. Šéfredaktorka měsíčníku: Eva Havelková; Grafika: Martin Kadrle (zdroj Město Kladno) Co dodat?

Opakuji to, co už jsem napsal v minulém blogu, totiž, že mi kladenský „radničník“ může být ukradený, neboť ho, zvláště v současné době, považuji za vyhozené peníze. Někdo se mnou bude souhlasit, ale… Respektuji ty, kteří jím jsou naopak nadšeni – každé zboží má svého kupce.

Jako příklad názorové pestrosti uvádím několik necenzurovaných a redakčně neupravených diskuzních příspěvků z fb profilu Město Kladno, které jsou pod radostnou zprávou o stříbrné medaili Informačního měsíčníku radnice města Kladna uvedeny.

Za povšimnutí stojí trochu zmatečná argumentace kladenské zastupitelky Anny Gamanové, která se za své barvy bila jako lvice, ale... Mám pro ni vzkaz: Paní architektko, myslím si, že byste se měla „držet svého kopyta“ a ze svého místa zastupitelky, se nepouštěla do hodnocení kvality novinářské práce.

Tisková zpráva je obvykle jedna a platí pro všechna média stejně. Ať se vám to líbí nebo ne, tak deník bude vždycky rychlejší než měsíčník, tudíž logicky neopisuje ten, kdo zprávu uveřejní první. Tak to prostě je a bude do té doby, dokud se nebudeme umět pohybovat v čase. Nebo vy to už umíte? Ale... Oceňuji vaši odvahu, se kterou jste se, bohužel jediná, pustila do diskuze s občany.

Lucie Kaplerová-Maroušková: Báječný,moc gratuluju. Taky se mi časopis moc líbí,když to srovnám,co chodí u našich nebo v Praze,tak se to nedá srovnat....

Janík Novotných: Co je na tom báječnýho? Že si nějaký Rus vybere na poplatcích za nějakou divokou soutěž víc jak čtvrt milionu? A města mu s radostí posílaj svoje data z měsíčníků?

Janík Novotných: A víte alespoň k čemu gratulujete? Kdo to hodnotil? Proč někdo takovou soutěž vůbec dělá? Kdo za tím stojí? že je to nějaká tři roky stará neziskovka s ruským vlastníkem, kterej je i jediným členem? Že si na poplatcích za tohle hodnocení přišel na víc jak čtvrt milionu? Napíše, že tam není žádnej prostor opozice a kritizuje i sloupky zastupitelů, že to není dobrá praxe, ale ta grafika je tak báječná a luxusní, že na ničem jiným nezáleží. Jinak grafik je fakt šikovnej, o tom žádná.

Janík Novotných: Organizátor Kvalikom - Vznik spolku v prosinci 2016. Předseda neziskovky a jedinej člen - Martin Boyanov Martinov, produkční Kristina Balysheva. :D :D Jako tím se fakt chlubíte. Platili jsme Rusům za přihlášení nějakej poplatek? :D

Martin Andrle: Platí se vstupní poplatek za přihlašení.Nikde ani zmínka kdo hodnotil jejich jména a kvalifikace.To máme brát jako kvalitu hodnocení ???

Martin Andrle: Jak to hodnotí komise a ne občané je to vždy zavádějící.

Město Kladno: Martin Andrle Své připomínky a tipy můžete psát na eva.havelkova@mestokladno.cz

Martin Andrle: Je tu svobodná volba napsat svuj názor nebo i tady cenzura?

Lenka Weidlichová: A občané nejsou zavádějící? Volili by podle toho, koho nemají rádi a ne podle kvality. Mě se líbí .... a nejsem sama.

Martin Andrle: Lenka Weidlichová Občané nejsou zavádějící je to jejich názor a volba.Jinak,když si přečtete kladenský deník,kladenské listy a mesíčník radnice najdete někdy totožné články i s fotkama.Tak jen přemýšlím kdo od koho opisuje.P.S.jen jsem řekl názor na komise ne na list samotný.

Anna Gamanová Pokud informují zmíněná média o tom,.co se děje na radnici, první informací má vždy město, takže městský měsíčník určitě neopisuje. Redakce vydává i tiskové zprávy, ty pak přebírají média, která projeví zajem o tématu informovat. Za mě úroveň měsíčníku 100%nahoru od minulého obdobi, co se týče informační hodnoty a bezvadná práce redakce.

Tomáš Dobrota: Kučera Martin Andrle spousta periodik, hlavně ty menší, lokální, přebírá články. Dělá to ale i idnes, novinky, aj.

Martin Andrle: Anna Gamanová Za mě úroveň měsíčníku 100%nahoru od minulého obdobi???Ano váš názor já mám jiný .

Anna Gamanová Hodnotím objem a kvalitu předaných informací. Pokud nejste stoupencem současného vedení, samozřejmě asi nebudete chválit "jeho"měsíčník, nicméně objem a podrobnosti informací se nedají s předchozím formátem srovnat. Jistěže jsem součástí dnešní koalice, ale jako obcan oceňuji, že neplytvame papírem nadarmo, ale pro šíření informací.

Město Kladno: Martin Andrle Novináři/média přebírají informace jak z tiskových zpráv, které vydáváme, tak z našich webových či facebookových stránek.

Janík Novotných: Ten spolek je dobře pofiderní. Neziskovka stará 3,5 roku, jeden šéfík nejspíš z Ruska. Všichni brečí kvůli ruskejm trollům a pak jim sami posílaj celý měsíčníky s dost podrobnejma informacema o našich městech. A paní Gamanová si to dá minimálně do CV, za jakej to má úspěch. Já z týhle radnice fakt nemůžu.

Janík Novotných: Anna Gamanová Tak zrovna vy to jako občan taky nemůžete hodnotit nezávisle, když se tam prezentujete. Neviděla jsem tam třeba jedinej článek opozice, i když maj mezi lidma nejvíc voličů. Neviděla jsem, že byste měli redakční radu, kde by třeba opozice měla mít zastoupení. To jenom, že zrovna Kutil z vaší strany tohle hrozně odsuzoval a děláte to stejný. A ještě horší, pokud mám správný informace, tak jste nepustili opozici ani do žádných komisí a dozorčích rad, neschválili jste návrhy na předsedu kontrolního výboru, což má bejt vždycky někdo z opozice. Prostě jste tu jejich kontrolní činnost úplně zazdili. A to tedy vždycky všichni ctili, dokud jste nepřišli vy. Nebyla sem volič Volfa a můžu se považovat za vítěze, svýho zástupce v radě mám. Ale tak jak se chováte pro mně nejste demokratický strany a svojí volby upřímně lituju. Kdyby to hodnotilo nějaký ministerstvo podle jasnejch klíčů a jestli plníte zákonný normy, tak jste někde na chvostu. jo a netiskne to náhodou majitel Kladenskýho deníku? takže pocit pana Adrleho asi má nějaký opodstatnění.

Martin Andrle: Anna Gamanová Plýtvate zas jinde a pořádně.Radnice plná "odborníku".Škoda mluvit.O kvalitě měsíčníku se nebavím ,ale o tom kdo to hodnotí a jak ruská firma no coment..

Anna Gamanová Prosím pokud můžete, konkretizuje, kde plytvame. Dekuji

Anna Gamanová Prostor pro opozici jsme nabídli. Bohužel bez odezvy.

Janík Novotných: Anna Gamanová Prosím pokud můžete konkretizujte. Vždyť jste všechny z těch dozorčích rad naopak hned odvolávali? Proč? To si tam pak měli dávat zase jiný, který byste neschvalovali? Jo a viděla jsem zastupko, kde jste třeba bývalého náměstka snad jako jedinýho odmítli do jednoho z těch výborů. Přitom podle mě nemáte co řešit, koho si jaká strana kam nominuje. A proč vám tak vadí kamelot? Protože je to jediný místo, kde může opozice o vás něco napsat? Jinak jste všechno obsadili, všechny ste si finančně zavázali a všude prezentuje všechny stejný lži. Snažíte se lidem vymejt mozky tím svým monopolem na informace. Chlubíte se cizíma projektama, prostě jste pokrytci

Janík Novotných: Anna Gamanová Dva chlubivý časopisy? Proč, k čemu? Nestačí jeden? Placení lidí, co to dělaj? Právní služby, množení funkcí jednatelů a ředitelů firem, nemáte i navíc placenýho radního? Těch korýtek pro takovou širokou koalici se halt musí vytvořit. Vyhazování hotovejch projektů a placení nějakejch amatérskejch firem, aby to přemalovaly znovu a tak dále a tak dále. Lidem ste zdražili všechno jak ste jenom mohli nejvíc.

Jindřich Schneider: Časopis možná dobře,ale radnice je zralá na defenestraci.

Jiří Kotelenský: https://rejstrik-firem.kurzy.cz/01768891/kvalikom-z-s/

Kvalikom, z. s. , Praha IČO 01768891 - Obchodní rejstřík firem | Kurzy.cz

REJSTRIK-FIREM.KURZY.CZ

Kvalikom, z. s. , Praha IČO 01768891 - Obchodní rejstřík firem | Kurzy.cz

P.S. Paní Gamanová, ještě oslavujete?

Autor: Luboš Chott | pátek 24.7.2020 5:12 | karma článku: 6,46 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Luboš Chott

Moje divadelní cesta z Kladna do Strakonic aneb Mé divadelní pětiletky

Jižní Čechy mám rád – s klukama jsme tam jezdili na čundr na různá místa, ale do Strakonic nikdy. Kdyby mi tehdy někdo řekl, že tam jednou budu hrát divadlo, tak bych se mu asi vysmál. Ale... Nikdy neříkej nikdy.

5.7.2023 v 7:21 | Karma: 8,01 | Přečteno: 247x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Tady je Volfovo!

Se zvědavostí sobě vlastní, jsem na streamu shlédl 16. zasedání zastupitelů města Kladna, ale... Žádné překvapení se nekonalo. Primátor Volf v duchu, že zasedání městského zastupitelstva není žvanírna, rázně umlčoval opozici, ale...

24.3.2022 v 3:55 | Karma: 5,38 | Přečteno: 289x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Paní předsedkyně Sněmovny ČR, postavte neukázněné poslance a poslankyně ke zdi!

Sledování televizního přenosu z Parlamentu ČR, je „zážitek". Viděl jsem „elitu“ národa, která se chovala, jako nevychovaní spratci! Doufal jsem, že se změnou vedení Poslanecké sněmovny se vystupování zákonodárců zlepší, ale...

5.3.2022 v 11:36 | Karma: 17,16 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kladenský zázrak! Romský nájemník dostal výpověď!

Nikomu, bez ohledu na rasu, vyznání či pohlaví, nepřeji, aby přišel o střechu nad hlavou, ale... Když dotyčný neví, co to znamená mít dobré sousedské vztahy s ostatními nájemníky, tak musí přijít domluva a když nepomůže, tak trest!

17.1.2022 v 6:35 | Karma: 26,24 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kačce o zdražení kladenské vody raději ani neřeknu

A je to tu zase! Zdražení vody v roce 2022 skoro o 7 % tj. o 7,50 Kč. Naší vody, kterou kladenští politici zaprodali cizákům z Veolie! „Díky" nim zaplatíme vodné a stočné za 1 kubik pitné vody šílených 115,39 Kč. Jak dlouho ještě?

20.12.2021 v 6:09 | Karma: 14,79 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik