Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Nadržuje Jiránek Rozdělovu?

Myslím si, že kdyby kladenský primátor Jiránek bydlel například jako já u kročehlavského Václaváku, tak by byl vyštaficírovaný a bez povalujících se individuí, ale… Protože bydlí v Rozdělově, tak máme Václavák i já smůlu.

Každé dítě má své teritorium, ve kterém se pohybuje a které se s postupujícím věkem zvětšuje. To moje bylo v dnes už neexistující čtvrti Nové Kladno. Když jsem se pustil máminy sukně a odvážně nakoukl za vrátka našeho rodinného domku, byla mým světem XIII. ulice V. B. Třebízského – ta mi však zakrátko nestačila a tak jsem postupně anektoval území až k XVI. ulici resp. k železničnímu přejezdu do Rozdělova, ale... Za kolejemi už pro nás, kluky z Nového Kladna, byla Asie resp. nám tato městská čtvrť Kladna byla šumafuk – a to mi s prominutím zůstalo dodnes, i když mám v Rozdělově několik kamarádů.

Vždycky když mě nějaká záležitost – v dětství např. nakupování s maminkou v obchodním domě Siréna, v dospělosti zase okukování nových Škodovek v Mototechně, donutila navštívit Rozdělov, vždycky jsem měl takový nijaký pocit, a co nejdřív jsem chtěl být pryč, ale... Rozdělováci to mohou cítit podobně, třeba když přijedou k nám do Kročehlav resp. do hypersídliště. Prostě Novokladeňákem, Rozdělovákem či Kročehlavákem se člověk musí narodit, ale…

Pokud bych byl veřejně činná osoba např. primátor, tak bych chtěl být primátorem všech Kladeňáků – já vím, že tu je jeden, který před volbami říkal, že chce být prezidentem všech občanů ČR a skutek utek. Tak dobře, přiznávám, že kdybych byl kladenským primátorem a kdyby ještě dnes existovalo Nové Kladno, tak bych se asi neubránil tomu, abych mu občas „nepřipískl“ nějakou tu „malou domů“, ale… Snažil bych se to nedělat příliš okatě, protože takoví rejpalové, jako jsem já, by se toho mohli všimnout a…

Proto bych v prvním roce svého zvolení na začátku školního roku zcela určitě, jako první, nenavštívil moji „alma mater" moji „Starou Amálku“, byť na ni nedám dopustit, ale… Aby nebyly kecy, tak nejprve bych přivítal prvňáky např. v některé švermovské či rozdělovské škole, ale možná jsem příliš úzkoprsý. Jiného názoru však byl primátor Jiránek, který v papučích přešel dvorek svého rodinného sídla a byl u staré dobré rozdělovské „Sorbony“ – možná proto, že není rodilý Kladeňák, tak mu chybí potřebná empatie.

Nebo si vezměte ten třímilionový participativní rozpočet, ze kterého budou financovány návrhy občanů Kladna na zvelebení jejich bydlišť – je to dobrá myšlenka. Nejvíce návrhů podali Rozdělováci. Proti tomu nic a těžko podezírat primátora, že v tom má prsty, ale... Zajímavé bude sledovat, kolik z podaných návrhů se bude v Rozdělově realizovat – kvantita není zárukou kvality.

A do třetice ta pumptracková dráha – přiznávám, že jsem si musel vyhledat, co to znamená a... Zjistil jsem, že pumptrack je trať se speciálně tvarovaným vlnitým povrchem a vyprofilovanými zatáčkami. Může být používán jak pro rekreační jízdu pro nejmladší, tak i pro tréninky pro pokročilé. Jedna pumptracková dráha vznikne na místě stávající krosové BMX dráhy pro cyklisty na Sítné za Domem techniky a bude stát zhruba 700 tisíc korun. Druhý pumptrack vznikne v Rozdělově nedaleko lokality Na Vyhaslém. „Projekt je zpracovaný a jsou na něj vydána všechna stanoviska. Rada bude nyní posvěcovat uzavření smlouvy s vlastníkem lesů. Jakmile bude dohoda uzavřená, požádáme o povolení stavby a následně se vypíše výběrové řízení na zhotovitele,“ shrnula členka komise pro rozvoj města Anna Gamanová v Kladenském deníku, ale... Nechci být hnidopich, ale jaksi už v tomto případě zapomněla uvést, kolik by to asi tak přibližně bajlajvoko mělo stát.

V okolí rozdělovských věžáků je potřeba opravit chodníky a vytvořit na ně bezbariérové nájezdy. Důležité je zvýšit i kapacitu parkování. Zeleň v Rozdělově stárne a je zde málo dětských hřišť. Pane primátore, to ale není problém pouze Rozdělova, nýbrž celého Kladna.

Autor: Luboš Chott | pondělí 23.9.2019 7:12 | karma článku: 8,57 | přečteno: 222x
  • Další články autora

Luboš Chott

Moje divadelní cesta z Kladna do Strakonic aneb Mé divadelní pětiletky

Jižní Čechy mám rád – s klukama jsme tam jezdili na čundr na různá místa, ale do Strakonic nikdy. Kdyby mi tehdy někdo řekl, že tam jednou budu hrát divadlo, tak bych se mu asi vysmál. Ale... Nikdy neříkej nikdy.

5.7.2023 v 7:21 | Karma: 8,01 | Přečteno: 247x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Tady je Volfovo!

Se zvědavostí sobě vlastní, jsem na streamu shlédl 16. zasedání zastupitelů města Kladna, ale... Žádné překvapení se nekonalo. Primátor Volf v duchu, že zasedání městského zastupitelstva není žvanírna, rázně umlčoval opozici, ale...

24.3.2022 v 3:55 | Karma: 5,38 | Přečteno: 289x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Paní předsedkyně Sněmovny ČR, postavte neukázněné poslance a poslankyně ke zdi!

Sledování televizního přenosu z Parlamentu ČR, je „zážitek". Viděl jsem „elitu“ národa, která se chovala, jako nevychovaní spratci! Doufal jsem, že se změnou vedení Poslanecké sněmovny se vystupování zákonodárců zlepší, ale...

5.3.2022 v 11:36 | Karma: 17,16 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kladenský zázrak! Romský nájemník dostal výpověď!

Nikomu, bez ohledu na rasu, vyznání či pohlaví, nepřeji, aby přišel o střechu nad hlavou, ale... Když dotyčný neví, co to znamená mít dobré sousedské vztahy s ostatními nájemníky, tak musí přijít domluva a když nepomůže, tak trest!

17.1.2022 v 6:35 | Karma: 26,24 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Kačce o zdražení kladenské vody raději ani neřeknu

A je to tu zase! Zdražení vody v roce 2022 skoro o 7 % tj. o 7,50 Kč. Naší vody, kterou kladenští politici zaprodali cizákům z Veolie! „Díky" nim zaplatíme vodné a stočné za 1 kubik pitné vody šílených 115,39 Kč. Jak dlouho ještě?

20.12.2021 v 6:09 | Karma: 14,79 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:30

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik