Přednostní pivní permice

Hokejový klub Rytíři Kladno zbrojí nejen co do posil, ale také co do nabídky služeb svým příznivcům a zvláště pak držitelům permic. Jednou z nich bude přednost při koupi občerstvení - to by ale mohlo vyvolat sváry mezi fanoušky...

Speciální výsadou pro držitele Kladenské permice, by mělo být mimo jiné také přednostní občerstvení během hokejových zápasů. Pro tento účel je plastová karta opatřena čárovým kódem a připravuje se mobilní aplikace. Jak to bude fungovat se ukáže v praxi, ale… Těžko si někdo může myslet, že si přes aplikaci jednoduše objedná pivo a dron mu ho bleskově donese na příslušný schod či sedačku.

Pivo, párek a slané brambůrky patří neodmyslitelně k hokeji – tedy alespoň k tomu kladenskému. Ve zlatých sedmdesátých letech kladenského hokeje, jsem samozřejmě chodil na zimák hlavně kvůli pěknému hokeji – Nový, Novák, Pospíšil, Kaberle a další, byli zárukou kvality a tím pádem byl také důvod dát si během utkání – většinou vítězných – nějaké to pivko. Ale… Nebylo to tak snadné.

Už si přesně nepamatuji, kolik občerstvoven tenkrát na zimáku bylo – odhaduji, že nějakých pět či šest, ale co vím určitě, že u nich skoro pořád byla fronta. Někteří pivomilové proto, aby nemuseli na žejdlík dlouho čekat, opouštěli svá místa už několik minut před koncem třetiny… Nebylo divu, protože tenkrát svému Kladýnku celkem běžně chodilo fandit pět a když přijela nenáviděná Sparta, tak až osm tisíc lidí.

A dovedu si živě představit, co by následovalo, kdyby někdo ofoukle předběhl dlouhou frontu žíznivých havířů a hutníků a s bumážkou v ruce se domáhal přednostního piva. Vynesli by ho v zubech až před zimák... Dnes už tam bohužel havíře a hutníky ve frontě na pivo neuvidíte. To ale neznamená, že by se mezi hrstkou cca 2000 diváků, kteří ještě na Kladně na hokej chodí, nemohl najít někdo, koho nějaká klubová výhoda nebude zajímat a bude problém. Ale třeba mám zbytečnou péči...

P.S. Možná jsem divnej, ale nedovedu si představit, že bych se pivní výhody domáhal tak, že bych předběhl frontu čekajících fanoušků, mávaje v ruce permicí, leda... Že bych si pivo mohl objednat přes aplikaci a lepá pivonoška by mi ho přinesla až pod nos.

 

Autor: Luboš Chott | pondělí 7.8.2017 4:55 | karma článku: 8,96 | přečteno: 313x